PRIVATUMO POLITIKA

Mums rūpi jūsų asmeninių duomenų tvarkymas. Mūsų asmens duomenų tvarkymo politikoje aprašoma, kokius duomenis ir kokiu tikslu renkame, kaip galite valdyti savo duomenis ir kaip su mumis susisiekti.

Asmens duomenų tvarkymo valdytojas

UAB „Metalo amžius“ (įmonės kodas 135886151, PVM mokėtojo kodas LT358861515, registracijos adresas A. Mickevičiaus g.27, LT-44245, Kaunas) yra https://geri-indai.lt asmens duomenų tvarkymo valdytojas. Asmens duomenų tvarkymo valdytojas įsipareigojęs užtikrinti, kad https://geri-indai.lt tvarkytų duomenis pagal dabartinius teisės aktus.

Asmens duomenų tvarkymo priežastys

Šiame skyriuje aprašomi tikslai, kuriais tvarkomi jūsų, kaip https://geri-indai.lt kliento, asmens duomenys, kokios asmens duomenų kategorijos tvarkomos ir pateikiami tokio tvarkymo pagrindai.

1) Užsakymų / pirkimo tvarkymo tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • pristatyti (tiekti) užsakytus / nupirktus produktus arba paslaugas (įskaitant pranešimus apie pristatymą arba susisiekimą dėl pristatymo);
  • turėti galimybę atlikti identifikaciją
  • tvarkyti mokėjimus (įskaitant analizę, kokie mokėjimo sprendimai turi būti siūlomi);
  • tvarkyti grąžinimus, skundus ir garantines pretenzijas.

Tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (pvz., adresas, el. paštas, telefono numeris).
  • Mokėjimų/užsakymų istorija
  • Užsakymų informacija, pvz., koks produktas užsakytas arba kad jis turi būti pristatytas kitu adresu

Teisinis pagrindas: pirkimo sutarties vykdymas

2) Jūsų vartotojo paskyros tvarkymo ir administravimo tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • teikti prisijungimo autorizavimą;
  • turėti galimybę atlikti identifikaciją;
  • tvarkyti tikslią ir naujausią informaciją;
  • įgalinti pirkimo istorijos stebėjimą;
  • tvarkyti mokėjimų istorijos ir mokėjimo parinkčių nustatymus ir informaciją;

Tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (pvz., adresas, el. paštas, telefono numeris).
  • Vartotojo vardas ir slaptažodis
  • Pirkimo istorija
  • Mokėjimų istorija

Teisinis pagrindas: pirkimo sutarties vykdymas.

Registruotiems klientams – pagrįstas interesas. Duomenis būtina tvarkyti, kad galėtume tvarkyti ir administruoti jūsų vartotojo paskyrą jūsų ir mūsų interesais.

3) Produktų ir paslaugų rinkodaros tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • siųsti tiesioginės rinkodaros pranešimus el. paštu, tekstinėmis žinutėmis, per socialinę mediją ir panašius elektroninius ryšio kanalus, taip pat paštu . Pavyzdžiui, vykdant kampanijas arba siunčiant pasiūlymus apie vykdomas nuolaidų akcijas ir kvietimus į renginius: visiems klientams arba individualiems klientams.

Tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (pvz., adresas, el. paštas, telefono numeris)
  • Gyvenamoji vieta
  • Informacija apie tai, kaip klientas naudoja įmonės žiniatinklio svetaines ir kitus skaitmeninius kanalus
  • Informacija apie atliktus pirkimus

Teisinis pagrindas:

Registruotiems ir neregistruotiems klientams – pagrįstas interesas.

Naujienlaiškių gavėjai ir svetainės lankytojai – pagrįstas interesas.

Duomenis būtina tvarkyti, kad galėtume vykdyti produktų ir paslaugų rinkodarą jūsų ir mūsų interesais.

4) Paslaugų (pvz., asmeninio apsipirkimo ar pan.) užsakymo valdymo tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • tvarkyti užsakymus, pakartotinius užsakymus ir atšaukimus;
  • turėti galimybę bendrauti apie užsakymus ir priminti jums apie paslaugą.

Tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (el. paštas, telefono numeris)
  • Jūsų pasirinkta pateikti informacija, leidžianti paslaugos teikėjui parengti paslaugą

Teisinis pagrindas: paslaugų sutarties vykdymas. Duomenis būtina tvarkyti, kad galėtume vykdyti savo įsipareigojimus.

5) Klientų aptarnavimo atvejų valdymo tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • bendrauti su klientu ir atsakyti į užklausas, pateiktas https://geri-indai.lt/ telefonu ar skaitmeniniais kanalais (įskaitant socialinę mediją);
  • vykdyti identifikaciją;
  • tirti skundus ir palaikymo atvejus (įskaitant techninį palaikymą).

Tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (pvz., adresas, el. paštas, telefono numeris)
  • Informacija apie pirkimo datą, pirkimo/pristatymo vietą
  • Informacija apie individualiai telefonu ar skaitmeniniais kanalais aptartas pirkimo detales. Pavyzdžiui individualiai suderinta pristatymo data, kontaktinė informacija apie asmenį, kuris priims kliento užsakytas prekes.

Teisinis pagrindas: pagrįstas interesas. Duomenis būtina tvarkyti, kad galėtume valdyti klientų aptarnavimo atvejus jūsų ir mūsų interesais.

6) Teisinių įsipareigojimų vykdymo tikslais

Asmeniniai duomenys tvarkomi siekiant:

  • vykdyti teisinius įsipareigojimus, kaip reikalauja teisės aktai, nutartys arba administraciniai nutarimai. Tokie reikalavimai gali būti susiję su atsakomybe už produktą ir produkto sauga, pvz., teikti ryšius ir informaciją visuomenei ir klientams, susijusius su įspėjimais apie produktą ir produktų atšaukimais, pvz., defekto ar pavojaus sveikatai atveju.

Gali būti tvarkomos tokios asmens duomenų kategorijos:

  • Vardas, pavardė
  • Kontaktinė informacija (pvz., adresas, el. paštas, telefono numeris)
  • Informacija apie pirkimo datą, pirkimo vietą, produkto defektus / skundus dėl jo
  • Mokėjimo informacija

Teisinis pagrindas: teisiniai įsipareigojimai

Asmens duomenų bendrinimas ir perdavimas

Asmens duomenys taip pat gali būti būti perduoti būtino tvarkymo tikslais kitoms įmonėms, su kuriomis UAB „Metalo amžius“bendradarbiauja, pvz., transportavimo, mokėjimo sprendimų vykdymo ir IT paslaugų teikimo atvejais. Kai jūsų asmens duomenys bendrinami su UAB „Metalo amžius“ partneriais, jie turi būti tvarkomi pagal UAB „Metalo amžius“ instrukcijas ir tik tikslais, suderinamais su UAB „Metalo amžius“ duomenų rinkimo tikslais.

Be to, UAB „Metalo amžius“ gali būti teisiškai įpareigota pateikti informaciją valdžios institucijoms (pvz., policijai ir mokesčių inspekcijai). Taip pat gali pateikti asmens duomenis įmonėms, teikiančioms mokėjimo sprendimus (pvz., mokėjimo paslaugų teikėjams ir bankams) ir įmonėms, teikiančioms bendrąsias prekių transportavimo paslaugas (pvz., logistikos įmonėms ir krovinių gabenimo agentūroms). Tokiais atvejais partneriai turi tvarkyti duomenis kaip nepriklausomi asmens duomenų valdytojai pagal savo privatumo politiką ir tvarkymo instrukcijas.

Asmens duomenų saugojimas

Tvarkymas atitinka teisinius reikalavimus, o tai reiškia, kad asmens informacija nėra saugojama ilgiau nei būtina tvarkymo tikslui įgyvendinti. Praktiškai tai reiškia, kad informacija bus pašalinta, kai nebeatitiks arba nebebus reikalinga analizei, tiesioginei rinkodarai ar tikslams, kuriems ji buvo surinkta, vykdyti. Bet kuriuo atveju asmens duomenų tvarkymui taikomi aukšto lygio saugumo ir slaptumo reikalavimai.

Slapukai (cookies)

Sutikdamai su mūsų Privatumo politika, sutinkate su internetinėje parudotuvėje naudojamais slapukais (cookies).

Kas yra slapukai? Slapukų naudojimo pagrindai. 

Slapukai yra nedideli tekstiniai failai, kurie atsiunčiami į Jūsų įrenginį, Jums besilankant atitinkamoje interneto svetainėje. Slapukai padeda atpažinti Jūsų įrenginį ir padeda  pagerinti interneto svetainės funkcionalumą bei palengvinti naudojimąsi ja. Slapukai nėra virusai (t.y. jų naudojimas nekelia grėsmės Jūsų įrenginiams ir juose esančiai informacijai).

Slapukus mes naudojame siekiant pagerinti mūsų interneto svetainės bei mobiliosios aplikacijos funkcionalumą bei palengvinti naudojimąsi ja. Taip pat slapukais mes analizuojame Jūsų naršymo istoriją ir šiuos duomenis naudojame siekiant sudaryti Jums galimybę naudotis mūsų paslaugomis, statistinės analizės tikslams.

Kaip Jūs galite valdyti slapukų nustatymus?

Slapukus galite valdyti per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti.  Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: ChromeMozillaEdgeSafariOpera.

Įspėjame, kad atsisakius techninių, funkcinių ir analitinių slapukų nebus galima naudotis šia svetaine, todėl to daryti nerekomenduojame.

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.

Jūsų teisės ir parinktys

Teisė pasiekti

Norime atvirai ir skaidriai išdėstyti, kaip tvarkome jūsų informaciją, o jei norite sužinoti daugiau apie tvarkomus asmens duomenis, turite teisę paprašyti prieigos prie savo duomenų, kuri bus suteikta taip vadinama „registracijos“ forma. Jei gausime prašymą dėl prieigos, galime paprašyti papildomos informacijos, kad išsiaiškintume prieigos, prie kokios informacijos, jūs norite, ir užtikrintume, kad atskleidžiame ją tinkamam asmeniui.

Teisė pataisyti

Visada turite teisę pareikalauti, kad jūsų asmens duomenys būtų pataisyti, jei jie neteisingi. Nurodyto tikslo pagrindu taip pat turite teisę papildyti bet kokius nepilnus asmens duomenis.

Teisė ištrinti

Turite teisę pareikalauti, kad asmens duomenys, kuriuos tvarkome, būtų ištrinti, jei:

  • duomenys nebereikalingi tikslui, kuriam jie buvo surinkti arba tvarkomi, vykdyti;
  • atsisakote sutikimo, kuriuo pagrįstas duomenų tvarkymas ir nėra kito teisinio duomenų tvarkymo pagrindo;
  • prieštaraujate, kad duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais;
  • asmens duomenys tvarkomi neteisėtu būdu;
  • asmens duomenis reikia ištrinti siekiant laikytis teisinių įsipareigojimų, kurių mes privalome laikytis;
  • asmens duomenys surinkti iš vaiko (jaunesnio nei 16 metų), o jūs esate atsakingi (kaip tėvas / motina) už jo naudojimąsi IT paslaugomis, pvz., socialine medija.

Gali būti priežasčių, dėl kurių nepatenkinsime jūsų užklausos ištrinti, jei yra teisinių įsipareigojimų, neleidžiančių mums to daryti. Arba duomenis gali būti būtina tvarkyti, siekiant pasinaudoti išraiškos ir informacijos laisve, vykdant teisinį įsipareigojimą, kurį privalome vykdyti arba apibrėžiant, priverstinai vykdant teisinius ieškinius arba ginantis nuo jų.

Teisė apriboti

Turite teisę reikalauti, kad jūsų asmens duomenų tvarkymas būtų ribojamas.

Teisė prieštarauti tam tikro tipo tvarkymui

Pagrįstas interesas: turite teisę prieštarauti duomenų tvarkymui, paremtu mūsų pagrįstu interesu, jei turite asmeninių su tokia situacija susijusių priežasčių. Tačiau galime toliau tvarkyti jūsų informaciją, nepaisydami jūsų prieštaravimo, jei turime įtikinamų pagrįstų priežasčių, nusveriančių jūsų asmeninį interesą.

Tiesioginė rinkodara (įskaitant analizes, atliktas tiesioginės rinkodaros tikslais)

Turite galimybę prieštarauti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Jei prieštaraujate tiesioginei rinkodarai, nustosime tvarkyti jūsų asmens duomenis šiuo tikslu, taip pat nutrauksime visų tipų tiesioginės rinkodaros veiksmus.

Savaime suprantama, kad turite pasirinkimą atsisakyti laiškų ir asmeninių pasiūlymų. Tokiu atveju neturėtumėte prieštarauti asmens duomenų tvarkymui, kadangi tuomet mums bus sudėtinga nustatyti, kokio tipo rinkodarą jums galime taikyti. Jei pasirinksite atsisakyti asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslais, nebegalėsite gauti asmeninių pasiūlymų iš https://geri-indai.lt arba informacijos iš mūsų. Vis dar galėsite pirkti ir prisijungti prie savo paskyros https://geri-indai.lt, bet negausite jokių asmeninių pasiūlymų, nuolaidų ar kitų privilegijų, kurios siūlomos tiesioginės rinkodaros neatsisakiusiems.

Galite bet kada pakeisti savo nustatymus svetainėje https://geri-indai.lt tiesiogiai parašydami el.laišką arba telefonu.

Teisė į duomenų portatyvumą

Jei teisė tvarkyti jūsų asmens duomenis pagrįsta jūsų sutikimu arba sutarties su jumis įsipareigojimų vykdymu, turite teisę paprašyti su jumis susijusius ir mums pateiktus duomenis perduoti kitam asmens duomenų valdytojui (pvz., duomenų prievadas).

Skundai

Dėl asmens duomenų tvarkymo pažeidimų kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją https://www.ada.lt.

Politikos pakeitimai

Ši privatumo politika gali būti atnaujinama, siekiant ištaisyti klaidas arba laikytis naujų teisės aktų ar techninių reikalavimų. Naujausią šios privatumo politikos versiją visada rasite šiame puslapyje. Didelių pakeitimų (pvz., pasikeitus asmens duomenų arba asmens duomenų kategorijų tvarkymo tikslams) atveju gausite informaciją apie tai el. paštu arba tai bus paskalbta https://geri-indai.lt puslapyje.

Paskutinį kartą atnaujinta 18/05/2018

 

PIRKIMO TAISYKLĖS

Prekių pirkimo – pardavimo http://geri-indai.lt parduotuvėje internete taisyklės

1. Bendrosios nuostatos

1.1. Šios prekių pirkimo – pardavimo taisyklės (toliau – „Taisyklės“) nustato bendrąsias naudojimosi Metalo amžius, UAB parduotuve internete http://geri-indai.lt (toliau – „internetinė parduotuvė“) sąlygas. Taisyklės yra taikomos, kai Pirkėjas renkasi, užsako ir perka internetinėje parduotuvėje siūlomas prekes.

1.2. Internetinėje parduotuvėje prekių prekybą organizuoja, vykdo ir su ja susijusias paslaugas Pirkėjui teikia UAB „Metalo amžius“, buveinės adresas: Mickevičiaus g.27, Kaunas, juridinio asmens kodas 135886151 , PVM mokėtojo kodas LT358861515.

1.3. Pirkėju šiose Taisyklėse yra bet kuris asmuo, perkantis internetinėje parduotuvėje ar besinaudojantis kitomis internetinės parduotuvės paslaugomis (toliau – „Pirkėjas“). Naudotis internetine parduotuve ir joje pirkti turi teisę (a) veiksnūs fiziniai asmenys, t. y. asmenys, sulaukę pilnametystės, kurių veiksnumas nėra apribotas teismo tvarka, ir (b) juridiniai asmenys, veikiantys per įgaliotus atstovus, užsiregistravę internetinėje parduotuvėje Taisyklėse nustatyta tvarka.

1.4. Užsiregistruodamas arba pateikdamas užsakymą Pirkėjas besąlygiškai patvirtina, jog jis turi teisę pirkti internetinėje parduotuvėje.

1.5. Kartu su Pirkėjo pateiktu prekių užsakymu šios Taisyklės tampa tarp Pirkėjo ir UAB „Metalo amžius“ sudaryta sutartimi ir yra abiem šalims privalomas teisinis dokumentas. Sutartis laikoma sudaryta, kai Pirkėjas suformuoja ir pateikia internetinėje parduotuvėje prekių užsakymą.

1.6. Pirkėjui nesuteikiama galimybė pateikti prekių užsakymo internetinėje parduotuvėje, jeigu jis nėra susipažinęs su Taisyklėmis ir (ar) su jomis nesutinka. Tais atvejais, kai Pirkėjas nesutinka su Taisyklėmis arba tam tikra jų dalimi, jis neturėtų užsakyti prekių internetinėje parduotuvėje. Pirkėjui užsisakius prekių internetinėje parduotuvėje laikoma, jog Pirkėjas susipažino ir besąlygiškai sutiko su Taisyklėmis.

1.7. UAB „Metalo amžius“ pasilieka teisę pakeisti, taisyti ar papildyti Taisykles. Pirkėjui apsiperkant internetinėje parduotuvėje taikomos Taisyklės, galiojančios užsakymo pateikimo momentu, todėl Pirkėjui rekomenduojama su Taisyklėmis susipažinti kiekvieno apsipirkimo metu.

1.8. UAB „Metalo amžius“ neprisiima jokios rizikos ar atsakomybės ir yra nuo jos besąlygiškai atleidžiamas, jei Pirkėjas iš dalies ar visiškai nesusipažino su Taisyklėmis, nors jam tokia galimybė buvo suteikta.

1.9. UAB „Metalo amžius“ turi teisę be įspėjimo apriboti Pirkėjo naudojimąsi internetinės parduotuvės paslaugomis arba panaikinti Pirkėjo registraciją, jeigu Pirkėjas internetine parduotuve naudojasi pažeisdamas šias Taisykles, bando pakenkti internetinės parduotuvės ar Tarpininko vykdomų užsakymų, darbo stabilumui ir (arba) saugumui.

1.10. UAB „Metalo amžius“ gali laikinai arba iš viso nutraukti internetinės parduotuvės veiklą, apie tai iš anksto nepranešęs Pirkėjui. Įvykus nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybėms, UAB „Metalo amžius“ turi teisę sustabdyti sutarties įvykdymą iki nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybių išnykimo, pranešant Pirkėjui apie užsakymo vykdymo sustabdymą. Jeigu pirkėjui nebeaktualus vėlesnis sutarties įvykdymas, tuomet pirkėjas turi teisę atsisakyti sutarties apie tai pranešdamas UAB „Metalo amžius“. UAB „Metalo amžius“ sustabdžius veiklą, bet esant galimybei įvykdyti patvirtintus užsakymus, visos teisės ir pareigos numatytos šiose taisyklėse ar taikomuose teisės aktuose, susijusios su jau įvykdytais arba vykdomais užsakymais, išlieka galioti.

1.11. UAB „Metalo amžius“ šiuo informuoja, patvirtina ir garantuoja Pirkėjui, kad jis yra įgaliotas internetinėje parduotuvėje (http://geri-indai.lt) organizuoti, vykdyti Pardavėjui priklausančių prekių prekybą ir teikti Pirkėjui su tokių prekių prekyba susijusias kitas paslaugas, kaip nurodyta šiose Taisyklėse.

2. Registracija ir asmens duomenų tvarkymas

2.1. Pirkėjas, norėdamas naudotis internetine parduotuve ir pirkti joje siūlomas prekes, privalo užsiregistruoti internetinės parduotuvės sistemoje, užpildydamas registracijos/pirkimo anketą. Registracijos anketoje privalu pateikti šiuos Pirkėjo asmeninius duomenis: vardą, pavardę, elektroninį paštą, adresą, kuriuo bus pristatomos prekės, telefono numerį, kitus prekių pristatymui būtinus duomenis. Juridinio asmens įgaliotas atstovas vietoje/šalia vardo ir pavardės pateikia juridinio asmens pavadinimą.

2.2. Pirkėjas yra atsakingas, kad registracijos anketoje pateikti duomenys būtų tikslūs ir teisingi. Jeigu pasikeičia Pirkėjo registracijos formoje pateikti duomenys, jis kito apsipirkimo metu privalo juos atnaujinti arba apie tai pranešti UAB „Metalo amžius“ administracijai e-paštu info@geri-indai.lt. UAB „Metalo amžius“ jokiu atveju nebus atsakingas už žalą, atsiradusią Pirkėjui ir (ar) tretiesiems asmenims dėl to, jog Pirkėjas nurodė neteisingus ir (ar) neišsamius asmens duomenis arba nepakeitė ir nepapildė duomenų jiems pasikeitus.

2.3. Pirkėjas turi teisę bet kuriuo momentu nevaržomai registracijos duomenis keisti, papildyti ar panaikinti savo registraciją. Panaikinęs registraciją, Pirkėjas netenka galimybės pirkti internetinėje parduotuvėje. Pirkėjas vėl įgyja galimybę pirkti tik iš naujo užsiregistravęs internetinėje parduotuvėje. Norint keisti, papildyti ar panaikinti registraciją kreipkitės info@geri-indai.lt

2.4. Jei internetinės parduotuvės teikiamomis paslaugomis naudojasi trečiasis asmuo, prisijungęs prie parduotuvės internete naudodamasis Pirkėjo prisijungimo duomenimis, UAB „Metalo amžius“ šį asmenį laiko Pirkėju.

2.5. Pirkėjo asmens duomenys bus tvarkomi pagal PRIVATUMO POLITIKĄ ( žiūrėti aukščiau) Jei Pirkėjas naudojasi internetinės parduotuvės paslaugomis, laikoma, kad jis sutinka su Pirkėjo asmens duomenų tvarkymu ir patvirtina, kad visa pateikta informacija ir asmens duomenys yra teisingi ir atitinka tikrovę.

2.6. Pirkėjo asmens duomenys bus naudojami identifikuojant Pirkėją, vykdant prekių pardavimą ir pristatymą, išrašant apskaitos dokumentus, grąžinant permokas ir (ar) pinigus už Pirkėjo grąžintas prekes, administruojant įsiskolinimus, vykdant kitus iš pirkimo-pardavimo sutarties kylančius įsipareigojimus bei užtikrinant Pirkėjui galimybę naudotis kitomis internetinės parduotuvės paslaugomis.

2.7. Pirkėjo asmens duomenys bus tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Sutikdami su Pirkimo taisyklėmis Jūs sutinkate gauti bent vieną Naujienlaiškį iš internetinės parduotuvės. Norėdami naujienlaiškio atsisakyti tai galite padaryti paspaudę ant naujienlaiškio apačioje esančios nuorodos „Atsisakyti naujienlaiškio“.

3. Prekių kainos, apmokėjimo tvarka ir terminai

3.1. Prekių kainos internetinėje parduotuvėje ir suformuotame užsakyme Eurais su PVM. Prekės Pirkėjui parduodamos kainomis, galiojančiomis internetinėje parduotuvėje užsakymo pateikimo momentu.

3.2. Pirkėjas atsiskaito už prekes vienu iš šių būdų:

3.3.1. Apmokėjimas naudojantis elektronine bankininkyste, pasirenkant užsakymo apmokėjimo formą „Paysera“ – tai išankstinis apmokėjimas pasinaudojant Pirkėjo naudojama elektroninės bankininkystės sistema. Mokant už prekes šiuo būdu, Pirkėjui elektroninės bankininkystės sistemoje sugeneruojamas mokėjimas pagal jo apmokamą užsakymą. Pinigus Pirkėjas perveda į Tarpininko sąskaitą. Atsakomybė už Pirkėjo mokėjimo metu duomenų saugumą šiuo atveju tenka atitinkamam bankui, kadangi visos piniginės operacijos vyksta banko elektroninės bankininkystės sistemoje.

3.3.2. Apmokėjimas bankiniu pavedimu. Pirkėjas apmoka už užsakytas prekes padarydamas pavedimą iš savo banko sąskaitos pagal užsakymo patvirtinimo metu gautą informaciją (UAB „Metalo amžius“ banko sąskaitos duomenys, užsakymo informacija ir suma).

3.3.3. Apmokėjimas grynaisiais pinigais – tai atsiskaitymas už prekes jų pristatymo metu. Pageidautina, kad Pirkėjas, pasirinkęs atsiskaitymą už prekes grynaisiais pinigais prekių pristatymo metu, turėtų tikslią pinigų sumą, tačiau prekes pristatantis kurjeris gali duoti grąžą. Pirkėjas privalo patikrinti ir suskaičiuoti kurjerio duotą grąžą kartu su kurjeriu jos davimo metu. Pirkėjui raštu patvirtinus grynųjų pinigų perdavimo faktą, Pirkėjas vėliau nebegali reikšti pretenzijų dėl grąžos dydžio.

3.3.4. Apmokėjimas naudojantis mokėjimo kortelėmis – tai atsiskaitymas už prekes jų pristatymo metu pasinaudojant Pirkėjo naudojama MasterCard, Maestro, VISA ar VISA Electron debetine ar kreditine kortele.

3.4. Pirkėjas, jei jis yra juridinis asmuo, turi teisę atsiskaityti už prekes apmokant pateiktą išankstinę sąskaitą . Apie poreikį mokėti pagal išankstinę sąskaitą Pirkėjas susitaria su UAB „Metalo amžius“ administracija telefonu ir/ar e-paštu.

4. Prekių komplektavimas ir pristatymas

4.1. Internetinės parduotuvės prekyba vykdoma ir prekės pristatomos nurodytu adresu arba į pasirinktą parduotuvę (Vilniaus, Kauno, Panevėžio mieste).

4.2. Už prekių pristatymo paslaugą taikomas mokestis, nurodytas internetinės parduotuvės puslapyje „Prekių Pristatymas“ ir taikomas prekių užsakymo pateikimo momentu.

4.3. UAB „Metalo amžius“ dės visas pastangas, kad Pirkėjo užsakymas būtų visa apimtimi įvykdytas, tačiau negali suteikti ir neteikia dėl to jokių garantijų. Jei užsakymo komplektavimo vietoje nėra užsakytos prekės likučio ar pakankamo jos kiekio, internetinės parduotuvės atstovai telefonu arba e-paštu suderina su Pirkėju kitą pristatymo laiką, kiekį ar susitaria dėl kitos prekės pristatymo.

4.4. Jeigu parinktos Panašios prekės kaina yra mažesnė arba didesnė, nei Pirkėjas yra sumokėjęs, internetinės parduotuvės įgaliotas atstovas ir Pirkėjas susitaria dėl pinigų skirtumo primokėjimo/grąžinimo e-paštu.

4.5. Jei Pirkėjas už prekes yra apmokėjęs jų užsakymo metu, Pinigai už Pirkėjo apmokėtas, tačiau UAB „Metalo amžius“ nepristatytas prekes, taip pat už Pirkėjo grąžintas prekes sumokami į Pirkėjo sąskaitą ne vėliau kaip per 14 (keturiolika) darbo dienų nuo pretenzijos pateikimo UAB „Metalo amžiui“ dienos.

4.6. Kai Pirkėjas yra pasirinkęs apmokėjimą už prekes jų pristatymo metu, Pirkėjas privalo apmokėti tik už UAB „Metalo amžius“ pristatytas prekes. Prekių pristatymo momentu kurjeris techniškai neturi galimybių pakoreguoti sąskaitą išbraukiant prekes, kurių buvo atsisakyta pristatymo momentu. Pirkėjo už jo pristatymo metu grąžintas prekes sumokėti pinigai grąžinami į Pirkėjo sąskaitą ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas nuo siuntos pristatymo.

4.7. Pirkėjo užsakytos prekės pristatomos internetinės parduotuvės sistemoje Pirkėjo užregistruotu adresu.

4.8. Tuo atveju, kai Pirkėjo internetinės parduotuvės sistemoje nurodytu pristatymo adresu Pirkėjas ar gavėjas nerandamas, UAB „Metalo amžius“ turi teisę prekes išduoti bet kuriam kitam nurodytu adresu esančiam pilnamečiui asmeniui, o Pirkėjas neturi teisės reikšti UAB „Metalo amžiui“ bet kokių pretenzijų dėl prekių pristatymo netinkamam subjektui.

4.9. Visais atvejais UAB „Metalo amžius“ atleidžiamas nuo atsakomybės už prekių pristatymo terminų pažeidimą, jeigu prekės Pirkėjui nėra pristatomos arba pristatomos ne laiku dėl Pirkėjo kaltės arba dėl nuo Pirkėjo priklausančių aplinkybių.

4.10. Prekės po siuntos patikrinimo (Pirkėjas privalo įsitikinti, kad siunta nepažeista ir visos užsakytos prekės gautos pristatymo momentu) Pirkėjui perduodamos tik tada, kai Pirkėjas pasirašo siuntos perdavimo – priėmimo dokumente (dokumentu gali būti laikomi ir elektroniniai įrenginiai, naudojami kurjerių tarnybų).

4.11. Tais atvejais, kai prekių priėmimo metu Pirkėjas pastebi, jog siuntoje nėra tinkamo prekių kiekio arba pateiktos prekės neatitinka jo užsakytų prekių ir tai nėra nurodyta sąskaitoje-faktūroje, važtaraštyje, prekių lydraštyje ar kitame siuntos perdavimo – priėmimo dokumente, Pirkėjas privalo nedelsiant (prekių pristatymo metu) informuoti apie tai UAB „Metalo amžius“. Kai Pirkėjas nustato, kad pristatytos prekės yra netinkamos kokybės, jis nekokybiškų prekių nepriima ir turi jas grąžinti kurjeriui, o prekių grąžinimo faktą bei priežastį pažymėti sąskaitoje-faktūroje, važtaraštyje ar kitame siuntos perdavimo – priėmimo ar prekių grąžinimo dokumente.

5. Prekių kokybės garantija ir tinkamumo naudoti terminas

5.1. Visų internetinėje parduotuvėje parduodamų prekių savybės bendrai nurodomos prie kiekvienos prekės esančiame prekės aprašyme. Už informaciją apie prekių savybes (jos teisingumą) atsako prekių gamintojai ir (arba) importuotojai, o UAB „Metalo amžius“ yra atsakingas tik už tinkamą šios informacijos pateikimą (perdavimą) vartotojams, nebent įstatymai numatytų kitaip.

5.2. UAB „Metalo amžius“ neatsako už tai, kad internetinėje parduotuvėje esančios prekės savo spalva, forma ar kitais parametrais gali neatitikti realaus prekių dydžio, formų ir spalvos dėl Pirkėjo naudojamo vaizduoklio (monitoriaus) ypatybių ar kitų techninių priežasčių, taip pat atsižvelgiant į protingai galimus išvaizdos neatitikimus. Jeigu prekės spalvos, dydžio ar formos neatitikimas sąlygotas dėl tarpininko ar su juo susijusių trečiųjų asmenų veiksmų, tuomet tarpininkas atsako už prekės galimus išvaizdos neatitikimus.

5.3. UAB „Metalo amžius“ patvirtina, kad yra atsakingas už internetinėje parduotuvėje užsakytų prekių pardavimą ir įsigytų prekių tinkamą pristatymą, prekių kokybę, grąžinimo sąlygų tinkamą įvykdymą bei kitų teisės aktuose numatytų pardavėjo teisių ir pareigų įgyvendinimą.

5.4. Tuo atveju, kai Pardavėjas tam tikroms prekių rūšims daiktų kokybės garantijos nesuteikia, galioja garantija, numatyta atitinkamų teisės aktų.

6. Sutarties atsisakymas. Prekių keitimas ir grąžinimas

6.1. Pirkėjas turi teisę atsisakyti internetinėje parduotuvėje sudarytos prekių pirkimo – pardavimo sutarties, pranešdamas apie tai UAB „Metalo amžiui“ raštu ar e-paštu. Laisvos formos pranešimą apie sutarties atsisakymą ir kitą Tarpininko nurodytą informaciją Pirkėjas privalo pateikti UAB „Metalo amžiui“ el. paštu: info@geri-indai.lt.

6.2. Netinkamos kokybės ar kokybiškų prekių, kurių Pirkėjui nepatinka forma, dydis, spalva, modelis ar komplektiškumas, keičiamos ar grąžinamos vadovaujantis 2001 m. birželio 11 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 697 patvirtintomis Mažmeninės prekybos taisyklėmis, Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu ir kitais galiojančiais Lietuvos Respublikos teisės aktais.

6.3. Prekės keičiamos ar grąžinamos UAB „Metalo amžiui“ iš anksto suderinus prekių grąžinimo ar keitimo laiką ir adresą. Dėl prekių grąžinimo prašome kreiptis el. paštu: info@geri-indai.lt arba telefonu: 8 655 53121.

6.4. Grąžinant ar keičiant internetinėje parduotuvėje įsigytas prekes, UAB „Metalo amžius“ turi teisę reikalauti užpildyti pateiktą prekių grąžinimo ar keitimo formą.

6.5. Grąžinamos ar keičiamos kokybiškos prekės privalo būti nesugadintos, nepraradusios prekinės išvaizdos (nenuimtos ir nepažeistos etiketės, nenuplėštos apsauginės plėvelės ir kt.), vartojamųjų savybių ir negali būti naudotos. Prekė turi būti grąžinama originalioje pakuotėje, tos pačios komplektacijos, kokios buvo Pirkėjo gauta, būtinai pateikiant prekės įsigijimo dokumentą, garantinę kortelę (jei ji buvo išduota), naudojimo instrukcijas ir kitus prekės priklausinius. Jeigu prekė nėra pilnai sukomplektuota, yra sugadinta, netvarkinga arba nėra tinkamai supakuota, UAB „Metalo amžius“ turi teisę nepriimti prekės, jos nekeisti ir negrąžinti už prekę Pirkėjo sumokėtų pinigų.

6.6. Už Pirkėjo priimtas, bet vėliau atsisakytas prekes sumokėti pinigai sumokami į Pirkėjo sąskaitą ne vėliau kaip per 14 (keturiolika) dienų nuo Pirkėjo pranešimo apie Sutarties atsisakymą gavimo dienos, nebent UAB „Metalo amžius“ ir Pirkėjas susitaria kitaip.

6.7. Grąžinant ar keičiant kokybiškas ir Pirkėjo užsakymą atitinkančias prekes, Pirkėjui negrąžinamas jo sumokėtas prekių pristatymo mokestis.

7. Apsikeitimas informacija

7.1. UAB „Metalo amžius“ visus pranešimus siunčia ir kitaip kontaktuoja Pirkėjo registracijos formoje pateiktu elektroninio pašto adresu ar telefonu.

7.2. Pirkėjas visus pranešimus ir klausimus siunčia ir kitaip kontaktuoja el. paštu (info@geri-indai.lt) ar telefonu (8 655 53121).

8. Baigiamosios nuostatos

8.1. Šios Taisyklės sudarytos vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais.

8.2. Šių Taisyklių pagrindu kylantiems santykiams taikoma Lietuvos Respublikos teisė.

8.3. Atsiradus žalai, kaltoji šalis atlygina kitai šaliai tiesioginius nuostolius Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka ir pagrindais.

8.4. Visi nesutarimai, kilę dėl šių Taisyklių vykdymo, sprendžiami derybų būdu. Nepavykus susitarti, ginčai sprendžiami Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

8.5. Kiekvienas vartotojas turi galimybę spręsti su Tarpininku iškilusius ginčus ir elektroniniu būdu, nesikreipdamas į teismą. Pirmiausia vartotojas raštu turi kreiptis į Tarpininką bei per 14 dienų nuo pretenzijos gavimo, Tarpininkui neatsakius į vartotojo pretenziją, arba nepatenkinus vartotojo pretenzijos, vartotojas gali kreiptis į ne teismo tvarka vartojimo ginčus nagrinėjantį subjektą, t.y. Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (Vilniaus g.25, 01402 Vilnius, el. p. tarnyba@vvtat.lt, tel. 852626751, interneto svetainė www.vvtat.lt), arba į jos teritorinius padalinius apskrityse ar užpildyti prašymo formą EGS platformoje http://ec.europa.eu/ods/).